Huvudvärk vid virussjukdomar

Krångliga bihåler

2012-02-10 16:50 #0 av: nadilda

Jag har ofta ont i mina bihåler, alltid när jag är förkyld men även annars också. Men just nu har jag en ovanligt jobbig omgång, det är 4 dagen i sträck nu som jag har ont. Det bultar hela tiden inne i huvudet och skarpa ljud eller starkt ljus tål jag inte alls, jag får även extremt ont om jag går i trappor och om jag reser eller sätter mig. Jag har även ont i nacken och i käkarna.                                                                   Jag tar speciella näsdroppar och alvedon två gånger om dagen men det hjäper inte, jag har fortfarande lika ont.

Imorgon ska jag rida och det är något som jag verkligen gillar och jag vill inte missa det för att jag har för ont ihuvudet. Så om någon vet något sätt att lindra denna huvudvärken utan att jag måste äta en massa mediciner hade jag blivit superglad!     

Jag kanske ska nämna att jag troligen får ont i bihålerna så ofta  troligen beror på att dom är för trånga. ( Förövrigt så är jag 13 år)                               

Anmäl
2012-02-11 21:12 #1 av: JohannaEkroth

Kanske inandning av ånga.

Koka vatten och häll i en bytta etc, Ha i lite pepparmyntsolja eller menthol eller liknande och sätt dig med en lite större handduk över huvudet så att det blir som ett skynke över ditt huvud och varmvattenbyttan så ångorna stannar däri och dra i dig ångorna, försök andas genom näsan. Det brukar läta när man är täppt i näasan.

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2012-02-11 21:33 #2 av: [Lillfjanten]

Ts, har du fått rinexin utskrivet någongång? Det tar bra på de ställen som näsdroppar inte kommer åt. Känner igen mig i dina beskrivningar, det är jobbigt o ingen förstår ju hur det känns.

Anmäl
2012-02-12 01:23 #3 av: yvonnel

#2

Jag instämmer med ovanstående, Rinexin har hjälpt mig väldigt mycket under flera år, men det är ju en medicin som är receptbelagd, även om man får betala den själv. Det är säkert så att man får tänka sig för och inte använda den för ofta för då kanske den inte hjälper alls till slut.

#0

Har du fått undersökt dina bihålor, det kan mycket väl vara där problemet sitter, jag har haft sådant besvär i många år tills man kom på att några tandanlag växte åt fel håll och bildade bihålor som stängde in infektioner som blossade upp väldigt ofta. Jag fick operera ut 2 tänder längst bak i överkäken.

Anmäl
2012-02-12 05:14 #4 av: [Lillfjanten]

#3 om man får den i burk om 100 st så går den under förmån, 30-p får man betala själv.

Anmäl
2012-02-12 08:48 #5 av: [Lillfjanten]

har du ts några allergier eller doftöverkänsligheter? jag använder rhinocort pulver också för att slippa dessa slemmigheter i bihålorna, och det funkar bra. har du baksnuva också? själv har jag magnetröntgat mina bihålor för en åtta år sen, och jag har en sned näsvägg, det var det ena de hittade. själv märker jag skillnad på när jag vistas i lokaler med dålig ventilation, när jag har för mycket flås på i bilen, rökigt, mycket parfymer, torr luft mm.

Rättelse till #3 Rinexin i 25 mg finns i 30-förp och går under förmån, det är 50 mg som går under förmån i de stora förp.

Anmäl
2012-02-12 13:07 #6 av: nadilda

Tack för alla svar och tips! :) #5 jag har tack och lov inga allergier

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.