Presentationer

En till ny!

2012-12-08 09:07 #0 av: qawqaw

Hej, jag är en huvudvärks drabbad tjej på 29 år som har dragits med både migrän, sömnristhuvudvärk, och spänningshuvudvärk i en herrans massa år.

Jag har provat allt receptfritt som finns en inget hjälper det minsta, jag har fått citodon utskrivet och tramadol för migrän som jag skulle kombinera med ipren och diklofenak. Nu vill ingen läkare skriva ut något längre och dom ignorerar mig när jag säger att jag vill ha smärtlindring.

Nu av andra skäl har jag börjat äta magnesiumtillskott och det har iafl hjälpt min spänninghuvudvärk. Jag har börjat på sjukgynastik för att bl.a få hjälp med min huvudvärk.

Nu ska jag plöja igenom Huvudvärk i fokus på massa tips och trix för min migrän.

Anmäl
2012-12-08 16:51 #1 av: JohannaEkroth

Triptaner? Ätit det? Det är medicin mot migrän.

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2012-12-08 17:17 #2 av: qawqaw

Japp och det var efter jag provat det som jag fick citodon utskrivet, nu kan det vara så att jag har en annan sjukdom också som gör att jag min kropp inte reagerar på viss smärtlindring.

Anmäl
2012-12-09 14:53 #3 av: Snurpan83

Om du lider av alla dessa 3 huvudvärkstyper..be om att få remiss till en neurolog. Dom har hand om "migrän biten". Jag har själv varit hos neurolog och ska en andra gång för min migrän och spänningshuvuvdvärk i februari.

Man ska inte heller proppa i sig för mkt mediciner för till slut får man huvudvärk av medicinen. Som jag fick en gång- migrän av att jag åt för mycket mediciner för migrän och fick ligga inne och avgiftas...

Jag har alla tre huvudvärkstyper du skriver om (nästan som att läsa om sig själv) :) och alla tre typer kräver olika behandlingar och läkare/husläkare har en förmåga att ignorera eller inte ta en på allvar efter ett tag..

Kram!

 

Anmäl
2012-12-09 14:56 #4 av: qawqaw

Jag har varit hås en neurolog som specialiserade sig på migrän och han sa att om jag har råd så var akupunktur det bästa för min del då jag är överkänslig mot medicin, med råd menade han att dom få i länet som han kunder rekomendera kostade runt 700kr per gång.

 

Anmäl
2012-12-09 21:24 #5 av: Snurpan83

Finns det ingen på din vårdcentral som ger akupunktur? Jag har det på min vårdcentral, men antar att det varierar..

Jag vet ju inte jag vilket län du bor i, men annars finns ju Reagera-klinikerna. Där tror jag det ska finns det sjukgymnaster som ger akupunktur.

 

Anmäl
2012-12-09 22:05 #6 av: qawqaw

Den neurologen jag träffade sa att det finns ca 4 st i länet som han kunde gå i godo för klarar migränen men att det är dyrt och det ligger närme 10 mil i från där jag bor. Just nu så har jag tagit kontakt med en sjukgymnast som bl.a ska hjälpa mig med min spänningshuvudvärk i alla fall.

Anmäl