Alternativa behandlingsformer

Botox

2013-06-15 18:16 #0 av: Snurpan83


Hej! Ni som är eller ha blivit behandlade med botox (vet att det finns tidigare trådar om detta) för er migrän/spänningshuvudvärk var får ni era sprutor nånstans?

Jag får i pannan, tinningarna, bakhuvudet, nacken och i några muskler runt axlarna.

Grejen är att jag inte vill ha i pannan. Jag sa från början innan behandlingarna startade att jag aldrig har ont pannan när jag har migrän/spänningshuvudvärk + att jag spelar teater och vill kunna använda mina ansiktsuttryck (för det går verkligen inte med botox i pannan).

Jag fick då halva dosen i pannan istället för full dos. Ändå så hänger ögonbrynen och jag går runt och ser arg ut. Samt att första veckorna kan jag knappt se på tv eller sitta vi datorn då det känns som om ögonbrynen ligger i ögonen, mkt obehaglig och tung känsla.

Men specialistsköterskan som ger mig sprutorna sa att jag måste ta i pannan.

Tror ni att effekten försvinner delvis eller helt för att man inte tar sprutor i pannan?

/L

 

Anmäl
2013-06-23 12:35 #1 av: Snurpan83

158 personer har läst detta och ingen svarar...

Förut var det ju så många på en annan botox-tråd

 

Anmäl
2013-06-24 09:38 #2 av: chris01

Jag blir 159.....
Har inte tagit botox, då min neurolog säger att som EDSare ska man inte göra det. Har jag också problem med överrörlighet. Enligt honom kommer bara andra muskler börja "kompensera" och det blir en ond spiral.....
Någon med EDS som ändå provat?

Om du inte får i pannan men på alla andra ställen borde ju ändå ge effekt, gissar jag....

Anmäl
2013-06-24 17:56 #3 av: Snurpan83


Tack för ditt svar chris01!

Vad är EDS för nåt?

Jag har nämligen själv problem med överörlighet i nacken och detta sa jag till min neurolog och han bara skrockade och sa att "sådär säger dom bara.." och sen så sa han att Botox är den enda lösningen...!

 

Anmäl
2013-07-02 11:58 #4 av: chris01

Ja det är konstigt att de säger så olika....

EDS, Ehler Danlos syndrom är en genetisk defekt på bindväven. Den är inte elastisk som normal bindväv, utan mer som ett hönsnät. Google så hittar du eds-föreningen.
Den delas in i olika typer och typ 3 är alltså överrörlig/hypermobil. Vissa menar att det är samma som tillståndet hypermobil och typ3, men inte alla....

Min neurolog är ju en av de främsta på eds och vet att min huvudvärks problematik kommer från EDSen, och då kommer botox på sikt bara förvärra. Något måste ju hålla huvudet på plats ;-)
Vila, återhämtning och stabilitetsträning är det enda som hjälper. Ju mindre jag gör jummindre huvudvärk :-(

Anmäl
2013-07-07 10:57 #5 av: Aniara4

Jag känner igen den där känslan av "betongpanna" när Botoxen börjar värka och det känns som om hela pannan kanar ner över ögonen. Inte behagligt!

Sen skulle jag gissa att de helst vill följa det program som är testat och utvärderat och som de vet fungerar, och inte vill att man tar bort delar av det. Jag fick lägga till extra sprutor i trapeziusmuskeln eftersom jag tyckte mycket av mina problem kom därifrån, men det är kanske en lite annan sak. Även om man inte har ont i själva pannan så går ju muskler och nerver lite kors och tvärs så det kanske påverkar någon annanstans. Men jag förstår att det är extra trist när man spelar teater. Min neurolog nämnde en patient som var skådespelare och hade varit tvungen att avstå från Botox pga det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.