Allmänt Ont i huvudet

Hemsk migrän

2015-11-26 07:50 #0 av: Lia

Igår hade jag huvudvärk från morgon till kväll utan paus. Halva huvudet, som alltid vänster sida. Det går i skov och har tydligen kommit igång igen. Ögat och strax ovanför värkte och dunkade, nacken gjorde ont, halva ansiktet värkte och vänster näsborre var igensvullen. Febrig och frusen. Kronisk migrän, säger de. Jag vet inte. Men igår blev det så illa som jag hade för två år sen då jag åkte ambulans till akuten när det bröt ut för första gången, och kände starkt behov av att göra samma sak igen. Inga vanliga värktabletter eller migränmediciner i världen hjälper så det är så frustrerande att jag bara vill dö när det är som värst. Det hjälper ju inte heller att jag har svamp hela tiden och kronisk värk i hela kroppen. Problemen tycks aldrig ta slut utan bara eskalerar. Det är totalt hopplöst. Mamma övertalade mig att ta min tramadol, trots att den är utskriven till min mensvärk. Så efter en timme kunde jag äntligen somna och nu hoppas jag innerligt att det inte kommer tillbaka. Det hjälpte, helt fantastiskt. Både glädjande och ledsamt, med tanke på att det ju är en narkotiskaklassad medicin som endast ska tas i nödfall, så jag kan ju inte äta den hela skovet. Ja nu har jag en lång lista att ta upp med vc om i alla fall.

Antar att jag bara ville skriva av mig, men har ni några tankar eller tips får ni gärna dela med er av dem.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2015-12-01 09:27 #1 av: Maria

Har du blivit ordentligt utredd för din migrän och så att säga fått den diagnosen?

Jag har haft migrän i hela mitt liv och jag känner igen mig. 

/Maria

 

Anmäl
2015-12-01 10:41 #2 av: Lia

Nej, efter akutbesöket för ett år sen har jag bara varit hos VC för att försöka få mediciner. Men ingenting fungerar. Läkaren sa bara migrän, precis som de på akuten antog att det var. Sen fick det vara bra med det.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2015-12-01 10:48 #3 av: Maria

Jag kan ju tycka det är bra att röntga huvudet innan man sätter diagnosen.

/Maria

 

Anmäl
2015-12-02 09:26 #4 av: [Forest]

3 Är det vanligt att man röntgar innan dom sätter diagnosen migrän?  för jag har själv migrän och känner flera som har det då utan att man röntgat huvudet fått den diagnosen av läkare. 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2015-12-02 09:31 #5 av: Maria


Jag kan ju spontant känna att man ska använda uteslutningsmetoden innan man sätter diagnos men det kanske inte funkar så överallt.

Själv blev jag röntgat  både huvud och nacke ganska tidigt.

/Maria

 

Anmäl
2015-12-02 09:44 #6 av: [Forest]

5 Jag tror det är olika, men har själv funderat på kräva detta då jag har migrän minst 1 gång i månaden och blir ibland sängliggandes i 3-4 dagar i migrän Arg

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2015-12-02 12:32 #7 av: Lia

Jag har huvudvärk nästan varje dag. Ibland är jag av med det i några veckor, men det kommer alltid tillbaka. Brukar vara 3-4 ggr om dagen, kl 11, 15, 19 och 23. Fast ibland är det från morgon till kväll och ibland är det inte alla klockslag. Det beror på hur intensivt det är.

Vad får ni för hjälp? Har ni också problem med svullnad i näsan ihop med värken? Är det i så fall nåt ni får hjälp med?

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.