Migrän

Svårt att få migrän tabletter?

2017-02-26 00:18 #0 av: hannah96

I samband med men ofta, så får jag migrän, men det kan även vara utanför den perioden. Dom här receptfria hjälper inte, inte heller att vila, jo isåfall i minst 2 dygn. Men börjar få lite panik över detta nu. Det är inte så att jag spyr, men nu när jag blir äldre börjar det komma oftare och bli värre, nu har jag börjat må illa, ljuskänslig osv.
Så min tanke är att ta mig till läkaren, men hur svårt är det att få tag i "bra " migrän tabletter?
Tyvärr så ligger det migrän i släkten, både på mammas och pappas sida...

Anmäl
2017-02-26 00:35 #1 av: Heidina

Vilka receptfria? Talar du om vanliga smärttabletter som Voltaren/Diclofenak/Eeze, Pronaxen, Panodil/Alvedon eller Treo?

Eller har du testat migränspecifika mediciner som Zomig eller Sumatriptan (Oriptan)? De två sista är ungefär samma sak som man får hos läkare.  Guds gåva till mänskligheten, om du frågar mig. :) Det finns naturligtvis vissa migräniker som de inte hjälper, men det är svårare att säga vad som är "bra" i såna fall. Läkare brukar generellt inte vara så svårflirtade vad gäller migrän.

Anmäl
2017-02-26 06:45 #2 av: Carrosh

Du borde verkligen kolla med läkaren, och när det kommer till mediciner får man ju ofta prova sig fram, eftersom olika mediciner fungerar olika bra för olika människor. Det behöver ju inte heller vara så att din migrän beror på ärftliga orsaker, men det är ju bara något en läkare kan avgöra, så begär en utredning på dina migränproblem så att du får möjlighet till bra hjälp.

Anmäl
2017-03-14 16:31 #3 av: Maria

Numera kan man ju köpa Sumatriptan receptfritt. Det gäller flera mediciner mot migrän som tidigare var på recept.

För mig är Sumatriptan det enda som hjälper vid ett migränanfall.

/Maria

 

Anmäl
2017-03-26 09:44 #4 av: Maria

Hur går det för dig? Har du testat migränmedicin ännu?

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.