Etikettläkemedel
Läst 496 ggr
snowymountains_
2022-06-21, 01:50

När äter man för mycket av Treo?

Hej!

Detta forumet verkar inte så aktivt. Men undrar om någon vet hur mycket huvudvärkstabletter är för mycket? Jag har långvarig smärta från spänningar i nacke, som sprider sig till axlar, och bakhuvud. Har varit hos kiropraktikern och det har blivit mycket bättre.
Men det blir att jag fortfarande äter Treo varje dag. Överskrider aldrig max dagsdos, men har ätit varje dag i stort sett under 2-3 veckor.

När äter man för mycket av Treo? Har hört att det står typ max fem dagar i sträck (eller vad det är) eftersom att man då ska uppsöka läkare för besvären, inte rakt för att värktabletten är farlig om man tar fler dagar än så, men vet inte hur mycket det stämmer.

annia1
2022-06-21, 02:03
#1

Snowymountains_ jag kan nog inte riktigt ge dig det svar du är ute efter. Men treo innehåller acetylsalisylsyra (stavning) och äter man det en längre tid (kan inte säga nån exakt tidsperiod) så pajar magen. I värsta fall kan det bli magsår.

Så det är nog bra om du pratar med en läkare och kan få ett annat läkemedel.

Och sen kanske gå till en sjukgymnast så du får en mer genomgång av hur du sitter och lite annat och kan få övningar som får musklerna att slappna alternativt stärka musklerna i nacke/axlar.

.

  • Redigerat 2022-06-21, 02:03 av annia1
snowymountains_
2022-06-21, 02:13
#2

#1: Jodå, det var ett bra svar. Har tänkt att ta max en gång per dag iaf, sen blir det mer ändå pga spänningarna. Men ska försöka hålla mig till så lite som möjligt, tänker också på magen med magsår osv.

Ska gå till sjukgymnast om någon vecka. Får bara hålla ut tills dess. Sen eventuellt kiropraktorn igen om behövs.

Kan läkare skriva ut receptbelagt läkemedel mot smärta i nacke/huvud? Det har jag inte tänkt på. Konstigt att de inte nämnde det hos 1177.

annia1
2022-06-21, 02:49
#3

snowymountains_ #2 bra att du ska till sjukgymnast.

Visst kan läkare skriva ut läkemedel mot smärta i nacke/bakhuvud. Det är ju mot smärta (och/eller muskelavslappnande) som skrivs ut i så fall. Men bästa är ju att först försöka komma underfund med varför man får smärtan och om man ev kan göra nåt annat först.

Så som sagt bra att du ska till sjukgymnast. För jag tror du kommer få några bra övningar som gör musklerna mjukare.

.

Maria
2022-06-21, 07:48
#4

Jag har haft problem i många år med smärta i huvudet och även nacke.
Jag har en lång historik av problem bland annat diskbråck i nackkotorna.

Jag har receptbelagd medicin mot smärtorna och har haft alla år.

Vad du ska vara försiktig med är att tabletterna i sig kan faktiskt utlösa huvudvärk så det är som sagt bra att du ska besöka fysioterapeut men ta även upp detta med din läkare.Här kommer en länk om läkemedelsutlöst huvudvärk.

https://www.netdoktor.se/neurologi/sjukdomar/huvudvark-fran-lakemedelsoveranvandning/

/Maria

Mediciner kan ha god effekt mot tillfällig huvudvärk. Har man huvudvärk ofta och behöver ta läkemedel ofta, kan man i stället få huvudvärk orsakad av medicinerna. Alla läkemedel mot huvudvärk kan på sikt ge läkemedelsutlöst huvudvärk.
  • Redigerat 2022-06-21, 07:48 av Maria
Maria
2022-06-21, 08:47
#5

Jag kom att tänka på en fråga.
Har du blivit röntgad? Jag tycker man borde gjort det eftersom du har långvarig smärta.

/Maria

snowymountains_
2022-06-21, 14:58
#6

Det är bra att det finns receptbelagt läkemedel mot spänningarna. Men jag tänker som du #3 att man helst vill bota orsaken till smärtan i första hand. Därför tänkte jag gå till kiropraktor också, eftersom de två första behandlingarna gjorde så att smärtan och spänningarna sjönk på en skala, från 100 till kanske 10.

Men att se vad sjukgymnast kan bidra med först kan jag ju göra.

Har inte blivit röntgad för detta. Men jag tror att det är spänningar eftersom avslappningsövningar hjälper mycket, och när jag promenerar/styrketränar minskar det också mycket.
Jag skulle tro att detta kommer från låsningar i åtminstone övre rygg och nacke.

Tack för länken i #4 också.

Q
2022-06-21, 16:56
#7

#0: Skulle gå till Apoteket och fråga. då de är sjukt kunniga där eller ringa 1177 dom har erfarna sjuksköterskor dom svarar. Skulle nog försöka massera och stretcha axlarna, kolla med tandläkaren om behov för bettskena finns då det du har kan vara stressrelaterade symtomer. Alla läkemedel med acetylsalicylsyra är beroendeframkallande och tunnare ut blodet så får du ett sår eller dyl är risken att blöda för mkt högre. Skulle hellre prova Ipren som är snällare för kroppen i rätt dos och som oxå har lite mindre leverpåverkan. Inte Alvedon då de ger större risk för leverskador. Lycka till.

snowymountains_
2022-06-21, 18:48
#8

#7: Jag har ringt 1177 och hon frågade varför jag inte går till kiropraktorn igen på en gång då det var det som hjälpte så bra.

snowymountains_
2022-06-21, 18:53
#9

Men tack för dina råd i övrigt 🙂

annia1
2022-06-21, 21:09
#10

snowymountains_ #6 nu vet jag inte hur jag ska formulera mig för att få det rätt.

Om du har låsningar i ryggraden då vänjer sig musklerna vid det läget så musklerna ser det som normalt. Så tar du bort låsningen så det blir rätt där så kommer musklerna arbeta för att få tillbaka det till det felaktiga läget eftersom musklerna ser det felaktiga som det rätta. Men eftersom det är fel så får du ont.
Så tar du bort låsningar så måste du samtidigt försöka arbeta med musklerna så att de ser det rätta som rätt igen.
Och det går väl att göra på olika sätt. Massage är ett sätt för då mjukar man upp musklerna så de lättare hittar tillbaka till sitt rätta läge. Eller att man gör olika rörelser så att musklerna helt enkelt får jobba sig tillbaka till rätt läge.

Så att gå till kiropraktor och få bort låsningar, men sen se till att göra de rörelser du får från sjukgymnasten. För jag är rätt säker på att du kommer få ett antal rörelser du ska göra.

Sen kan du ju själv fundera över hur du sitter när du gör nåt vid ett bord eller om du sitter med mobilen. Försöka röra på dig oftare och försöka sitta på annat sätt.

Ja jag har haft låsningar i ryggen och för mig tog det flera år för att få bort det felaktiga, för då (för många år sen) så tänkte man väl inte så mycket på att man måste se till att man måste göra rörelser så musklerna fick jobba sig tillbaka till rätt läge. Så gick på behandling (hos kiropraktor) som hjälpte, sen efter ett tag utan behandling så var det tillbaka igen. För då hade musklerna sett till att det blivit låsningar igen.

.

  • Redigerat 2022-06-21, 21:11 av annia1
snowymountains_
2022-06-22, 03:49
#11

#10: Tack för ditt inlägg.

Jo jag tänkte så att det kanske inte skadar att gå till sjukgymnasten några gånger innan jag går till kiropraktorn igen sen. Så kanske kiropraktorn får lättare att få upp eventuella låsningar, och musklerna blir mer medgörliga, som du själv skriver.

Under min andra behandling hos kiropraktorn sade han att vissa låsningar kommit tillbaka från efter första behandlingen, men de var då mycket små.

Så jag ska nog göra så. Speciellt när det är gratis för mig att gå till sjukgymnast nu med frikort. Men inte gratis till kiropraktorn så klart, av någon anledning.🙂

annia1
2022-06-22, 14:27
#12

snowymountains_ #11 Det blev ju nytt för ett antal år sen. Att alternativa (behandlingar) företag inom området kan anmäla sig till (tror det är) försäkringskassan (och blir godkända där) och då gäller samma priser som hos vanliga sjukgymnasten och frikort ska då gälla om jag kommer ihåg rätt.
Men jag kommer inte ihåg vilka grupper det gällde, om även dom som bara är kiropraktor kan anmäla sig dit. Så om kiropraktor är godkänd yrkesgrupp så kan det ligga på den du går till att den inte anmält sig.

.

  • Redigerat 2022-06-22, 14:30 av annia1
Condor
2022-06-22, 14:47
#13

#0:

Du skulle kunna pröva ett alternativ. Det finns ett träd av videsläktet vars bark innehåller Salicin. Trädet heter Salicis cortex. Salicin har inte biverkningarna som acetylsylicylsyra har på magen. I tarmen spjälkas Salicin och blir till salicylalkohol som hamnar i levern och där spjälkas den till glukos och salicylsyra.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Salicin

Salicylsyra är besläktad med acetylsalicylsyra och har samma medicinska egenskaper.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Salicylsyra

Det finns kosttillskott med videbarkextrakt (kapslar) och även te. Om du kombinerar det med ingefära, som också har smärtstillande egenskaper, kanske du inte behöver medicinen eller kan ta lägre doseringar.

Q
2022-06-22, 21:41
#14

#7: när man äter för mkt treo, läs på förpackningen..1-2 tabl 1-3 ggr per dygn och ej i mer än 3 dagar få det ska ge lindring bara tillfälligt. Har man inte blivit hjälpt av det skadan uppsöka en läkare står det..kiropraktor tar ju bara bort smärtan tillfälligt och sen är det upp till en själv att jobba med övningar för att bibehålla den nya rörligheten så smärtan förhoppningsvis inte kommer tillbaka. Lycka till

snowymountains_
2022-06-23, 12:55
#15

#13: Har du någon länk till kapslar/te med videbarkextrakt? 🙂 Jag hittade inte något när jag sökte.

#14: Jag har läst förpackningen men har inte möjlighet att gå till läkaren för tillfället. Sen när man inte kan få en remiss till kiropraktorn av läkaren av någon anledning enligt 1177 (och det är den hjälpen jag behöver) är det mycket lättare att bara betala behandlingsavgiften själv och få det överstökat.

Condor
2022-06-23, 13:44
#16

#15:

Konstigt att man inte hittar svenska sidor som säljet det, men det finns gott om sidor på tyska där man kan köpa det, t.ex. här:

https://www.ayurveda101.at/dr-med-ehrenberger/weidenrindenextrakt-kapseln?gclid=EAIaIQobChMI4oHjp73D-AIVUOR3Ch25Rg-dEAQYAyABEgKyUPD_BwE

På svenska hittade jag bara informationer och hur det egentligen betecknas på svenska, för jag översatte bara den tyska beteckningen ordagrant:

https://www.mabra.com/medicin/guide-slipp-vark-och-smarta---utan-medicin/6637519

"Pil och sälg: Bark och blad från pil och sälg innehåller ett ämne som i kroppen omvandlas till salicylsyra, samma ämne som är den aktiva substansen ibland annat Treo och Magnecyl. Finns i: Te som kokas på pilbark och pilblad har traditionellt använts vid huvudvärk och migrän.

Kanske du kan fråga i nån hälsoaffär om de har något sånt eller googla efter produkter av pil och sälg.

Hoher Gehalt an Salicin. Preis: € 22,49. Inhalt: 120 Kapseln. Kostenlose Lieferung ab € 47,90. Lieferung in 1 bis 2 Tagen. Kostenlose Hotline: 0800 55 66 40 509.
Q
2022-06-23, 16:25
#17

#14: Hej igen. Jag hade bytt vårdcentral då det valet är fritt att söka vård vart man vill. Mig veterligen behövs inte alls alla kiropraktorer remiss för att ta emot nya kunder el patienter…men du får nog googla o ringa och kolla innan du bokar…

snowymountains_
2022-06-23, 17:51
#18

#16: Ska absolut leta vidare, för det är just Treo som innehåller detta som hjälper. Märker knappt skillnad när jag tar Ipren, eller Alvedon. Tar jag två Treo så känner jag mig på bara 10-20 min helt återställd. Men ska leta efter det te/kosttillskott du nämner, det är så klart att föredra!

#17: Man behöver ju ingen remiss till kiropraktor. Men jag som har låg inkomst har lite svårt att få ihop pengar till behandlingsavgiften. Därför vore det önskvärt om även frikort gällde hos kiropraktiker. Men jag får kanske kontakta fler kiropraktorer och höra om de kanske tar emot frikort. :)

snowymountains_
2022-06-25, 10:53
#19

#16: Kom på en fråga om du vet angående kosttillskottet du länkar till. Tror det hade gått att beställa från den sidan hit till Sverige om jag velat. Kanske ska fråga i våran lokala hälsokostbutik först dock, och kolla lite mer.

Men vet du…det står, som jag förstår det, att Treo innehåller 500 mg acetylsalicylsyra per brustablett. Jag försöker hålla mig till två sådana om dagen (vilket oftast går bra när jag rör på mig fysiskt, och mediterar som jag gör varje dag)…då får jag i mig 1000 mg acetylsalicylsyra per dag…
Och det står att kosttillskottet du länkar till ger 400 mg salicin per dagsdos (fyra kapslar).
Går det att jämföra och överföra mellan 1000 mg acetylsalicylsyra och 400 mg salicin?

Sen innehåller Treo även koffein. Och kosttillskottet innehåller visst videbarkextrakt.

Du beskriver ju detta lite i #13, men tänker om själva doseringen är rakt överförbar mellan acetylsalicylsyra och salicin.

FataMorgana
2022-06-25, 11:12
#20

#19:

Hittade den här sidan att beställa Pilbark ifrån som man kan göra te av.

https://timotejandersen.se/manniska/halsa-kosttillskott/halsote/pilbark-ekologisk-100g/

Men det stämmer inte att Pilbarken innehåller acetylsalicylsyra som det står på sidan, utan det är salicyl, som först omvandlas till salicylsyra i kroppen. Men dom kanske inte är så jätte kunniga som har den där sidan.

Värk/smärtor/blåmärken/stelhet   Pilträdens bark innehåller acetylsalicylsyra. Sedan stenåldern har man kokat te av pilbark för att ta ner feber och stilla värk. Det sägs att tre koppar pilbarkste inom loppet av en timme
Condor
2022-06-25, 11:27
#21

#19:

400 mg salicin är förstås en lägre dosering än 1000 g acetylsalicylsyra. Eftetrsom salicin först blir till salicylalkohol i tarmen och sen spjälkas til salicylsyra och glukos i levern blir det i slutändan mindre salicylsyra av 400 mg salicin.

400 mg salicin kan därför inte ersätta 1000 mg acetylsalicylsyra, men kanske du klarar dig med en lägre dosering Treo. Men jag rekommenderde att kombinera med ingefära för att kombinationen av 2 ämnen som verkar på olika sätt ger ett bättre resultat.

snowymountains_
2022-06-25, 14:43
#22

#20: Tack vad bra. Ska nog beställa där sen om allt ser bra ut med sidan osv. Jag som är en tedrickare, det borde ju passa utmärkt 😊 det var inte lätt att hitta något, så bra du hittade sidan.

Jo, läste ju någobsta

snowymountains_
2022-06-25, 14:44
#23

#22: hur postades detta……fortsättning följer

snowymountains_
2022-06-25, 14:47
#24

Jo, jag läste ju någonstans att acetylsalicylsyra framställdes eftersom det var skonsammare mot magen. Så det är nog inte det som finns i barken…höll jag på att skriva.😊

(Fortsättning följer…..)

snowymountains_
2022-06-25, 14:50
#25

#21: okej, då förstår jag. Ja, huvudsaken är väl att det gör så jag klarar mig på färre huvudvärkstabletter fram tills kan gå till sjukgymnast/kiropraktor.

Condor
2022-06-25, 15:00
#26

#22:

Om du är en tedrickare, borde du även gilla ingefärate och kombinera det med pilbarken.

Vi dricker varje dag en stor kopp ingefärate, men annars är vi inga tedrickare. Vi brukar att köpa färsk ingefära och skära den i skivor. Sen kokar vi upp den med vatten och låter det stå i 10-20 minuter. Vi dricker det med en tesked honung.

Ingefära är t.ex. bra mot inflamationer, smärtor och mag-tarm besvär. Gingerolet i ingefäran är också cancerhämmande och om det kokas omvandlas det till ett ämne som till och med har en effekt mot cancerstamceller.

#24

Det där läste jag på en enda svensk sida. Jag vet inte om det stämmer, men i alla fall verkar det att ha misslyckats. Salicin angriper inte mag-tarm slemhinnorna, som acetylsalicinsyra gör. Anledningen till att vissa personer vid hög dosering kan få mag-tarm besvär, beror på att barken innehåller garvämnen.

I nästa inlägg ska jag översätta lite från en tysk artikel.

Condor
2022-06-25, 15:07
#27

Översättning ett par texter härifrån:

https://www.zentrum-der-gesundheit.de/ernaehrung/nahrungsergaenzung/heilpflanzen/weidenrinde

Till skillnad från ASA har pilbark en mycket låg andel biverkningar. Till exempel, extrakt av pilbark påverkar inte blodets koagulering. De har ingen blodförtunnande effekt - som ASA - och kan därför även användas för att behandla smärta före och efter operationer. Detta beror på att pilbarkens naturliga salicin inte har några anti-aggregering och därmed anti-koagulerande egenskaper.

En studie vid Rambam Medical Center i Israel har visat att inte ens daglig användning av pilbarkextrakt (240 milligram salicin) resulterar i en ökad blödningsbenägenhet.

Pilbarkpreparat som användes i studier tolererades i allmänhet väl, endast 5 till 10 procent av fallen hade lätta biverkningar, vilket även observerades i placebogruppen. Överkänslighet mot salicylater kan orsaka nässelfeber, astma, rinnande näsa och bronkospasm (spasmer i musklerna som kantar luftvägarna) - men dessa drabbar bara två av 1 000 européer.

Dessutom har man då och då hittat ett samband mellan extrakt av pilbark och mag-tarmbesvär. Det är dock inte salicinet som står för detta, utan tanninerna som finns i barken. Men till skillnad från ASA angrips inte mag-tarmslemhinnan av pilbarkapplikationer, vilket en studie vid universitetet i Freiburg har visat.

I en annan tysk studie vid Ruhruniversitetet undersöktes tolerabiliteten och effekten av pilbarkextrakt i förhållande till knä- och höftledsartros i jämförelse med konventionell medicinering (t.ex. syntetiska smärtstillande medel).

90 patienter behandlades med extrakt av pilbark och 41 patienter fick den standardterapi som ordinerats av respektive läkare. 8 försökspersoner genomgick en kombinerad behandling. Efter 3 och 6 veckor kontrollerades effekten och tolerabiliteten av de behandlande läkarna. Patienterna rapporterade hur de kände om smärta, stelhet och allmän hälsa.

Både patienterna och läkarna bedömde initialt effektiviteten av pilbarken och standardbehandlingen som jämförbar. Efter 6 veckor bedömdes dock pilbarkbehandlingen vara bättre än den konventionella behandlingen. Även om pilbarkextraktet fungerade mindre snabbt tolererades det väl av patienterna eftersom det inte fanns några biverkningar.

Forskarna kom fram till att pilbarkextrakt är lämpligt för både mild och svår knä- och höftledsartros och är lika effektivt som konventionella medicinska terapier.

Pilbark är ett bättre alternativ, speciellt för de patienter som ständigt är beroende av smärtstillande medel på grund av sina svåra besvär. Eftersom dessa skadar organen på sikt, t.ex. B. levern, magen, njurarna och hjärtat, och överdoser kan till och med leda till döden, vilket vi redan har rapporterat för dig här: Smärtstillande läkemedel skadar hjärtat.

Die Weidenrinde zählt zu den ältesten Heilmitteln der Menschheit und wird bereits seit Jahrtausenden gegen die unterschiedlichsten Leiden eingesetzt. Sie wirkt schmerzlindernd z. B. bei chronischen Rückenschmerzen oder Kopfschmerzen.
Condor
2022-06-25, 15:11
#28

Tillägg:

Glömde att kommentera koffeinet i Treo. Koffeinet ger bara en snabbare verkning.

Kanske du har en översättningsknapp för hela sidan som jag länkade till. Där kan man läsa om fler studier och vilka andra nyttiga ämnen som finns i pilbark. Ett recept på te finns också.

FataMorgana
2022-06-25, 15:30
#29

#22: Ja jag vet inte riktigt vad det är för en sida, så bäst att kolla upp den ordentligt innan.

snowymountains_
2022-06-26, 20:17
#30

#26:

Jo, jag dricker rätt mycket te. Föredrar det framför andra mindre hälsosamma drycker.

Ingefära har jag använt lite då jag läst/hört om det inom Ayurveda (vilket jag är intresserad av). Har använt lite färsk sådan, och även i kryddform. Skulle kunna prova sådan i te också, som du skriver. Det ska ju vara nyttigt.

#27 och #28:

Tack för den beskrivningen. Ja man är ju lite rädd att ta skada av huvudvärkstabletterna. Och naturliga "medel" brukar vara bättre och snällare mot kroppen har man förstått, som i detta fallet.

Ska se om jag läser hela sidan översatt sen, vekrar intressant.

#29:

Det verkar ju vara en helt okej sida. Men synd att när man provar lägga pilbarksteet i varukorgen så står det att de bara har ett exemplar i lager och att man måste beställa minst två exemplar för att kunna beställa.

Ska nog ringa/maila och fråga om de kommer få hem fler exemplar av teet. Även kolla om man kan beställa med hemleverans, men ser inte ut som det.

Annars får jag väl leta vidare…

Q
2022-06-27, 09:15
#31

#18: hej igen, tycker det låter toppen and Hood for U. Jag gick i Stockholm jos en kiropraktor som va "billig" och tro ja va ansluten till försäkringskassan men e lite osäker på det sista..det duger att inte ha flis när man måste uppsöka bård för sin hälsa men ett dunder lycka till med din förbättrade hälsa.

Q
2022-06-27, 09:19
#32

Man ska generellt vara försiktig med Treo då det ger ökad blödningsrisk, tunnare ut blodet och är starkt beroende framkallande. Hör med en farmaceut om substitut till Treo..de är sjukt duktiga på ämnen och läkemedel.

snowymountains_
2022-06-27, 11:26
#33

Hej. Vet inte exakt vad du skriver om i #31… Men har märkt att Treo är beroendeframkallande. Antar att det är pga att det som jag skrev, får mig helt återställd i nacke osv, vilket så klart känns bra.

snowymountains_
2022-07-13, 17:50
#34

Har nu varit till sjukgymnast/fysioterapeut. Fick några övningar jag kommer göra några gånger per vecka.

Någon nämnde massage här. Såg att det finns terapeutisk massagebehandling/behandlande massage… Exempelvis https://www.sannas.nu/behandlingar.html .
Men tänkte om någon vet här om det finns sådan där frikort gäller?
För som vanligt är det också en fråga om pengar. Men att gå en sådan behandling också innan ev en gång till hos kiropraktorn vore nog bra.

För övrigt äter jag inte Treo längre alls och har inte gjort det på någon vecka nu. Det går helt ok ändå. Men har beställt det där pilbarksteet som borde komma i slutet av veckan. Får se hur det funkar.

Här hittar du mina olika massagebehandlingar.
  • Redigerat 2022-07-13, 17:59 av snowymountains_
annia1
2022-07-14, 23:42
#35

Snowymountains_ #34 bra att du fått övningar.

Inte hört nåt om att massage kan ingå i frikort. För frikort gäller ju sjukvård så då får du kika vad som finns inom sjukvården. Den sorts massage du verkar tänka på ligger nog inom alternativ behandling och vad jag vet så ingår inte det i frikort.

Bra att du inte äter treo.

.

snowymountains_
2022-07-15, 05:16
#36

#35: Okej, kunde tänka mig det att det inte ingår i frikort. Frågade på hälsocentralen och lät inte som de har någon typ av massage där… Men tack för ditt svar.

snowymountains_
2022-07-17, 15:52
#37

Tänkte på det där pilbarksteet. Ni som kan, funkar det att bara förbereda som vanligt löste…koka upp vatten, lägga pilbarken (ca 10 g, som enligt Condors länk) i en vanlig tesil och låta det dra en stund (fem till tio minuter) i koppen med kokhett vatten? Sedan dricka två till tre koppar om dagen.
Missade att köpa färsk ingefära dock, så får duga med pilbarken för nu.

snowymountains_
2022-07-17, 17:02
#38

Blev lite "förvirrad" av hur mycket pilbark man måste använda för att få effekt. I Condors länk står det först ca 10 g, sen 3,5 g där under.

På tepåsen står det två tsk som verkar vara runt 3 g.

10 gram var rätt mycket, så om använda så mycket måste jag nog koka upp barken i kastrull, sedan sila av vattnet ned i tekoppen… Och inte använda den vanliga "tekulan" som bara rymmer några gram. 🤔

snowymountains_
2022-07-17, 17:37
#39

Har sökt och här

https://www.versusarthritis.org/about-arthritis/complementary-and-alternative-treatments/types-of-complementary-treatments/willow-bark/

stod det, översatt:

"I denna studie fick 26 deltagare med reumatoid artrit slumpmässigt antingen pilbark (240 mg salicin) eller placebotabletter en gång om dagen i sex veckor. Deltagare som tog pilbark hade en minskning av smärtan med 15 % jämfört med en minskning på 4 % i placebogruppen, men studiens författare drog slutsatsen att denna skillnad kan bero på slumpen."

Nu var det ju inte huvudvärk… Men det är ju ett riktmärke.

Om någon vet hur mycket Salicin ex 10 g pilbark innehåller får de gärna berätta 🙂 hittar inget när söker.

Willow bark is a herbal preparation available over the counter as tablets. Learn its uses and side-effects when treating rheumatoid arthritis and osteoarthritis.
Condor
2022-07-18, 10:35
#40

#39:

Med alla sorters örter är det så att mängden av de verksamma ämnena varierar och det beror på saker som: " var växer örten? Under vilka klimatiska förhållanden växer de? Vilken mark växer den på? Hur vital och frisk är plantan? Hur mycket regn och solsken har plantan fått?" osv.

Det kan man själv inte kolla, så man har inget annat val än att hålla sig till rekommendationerna som står på förpackningen.

snowymountains_
2022-07-18, 14:55
#41

#40: Ah, ja kom på det sen att det kanske varierar. Men har provat ca två teskedar som stod på förpackningen (lite mer, blev nog runt 5 g) och tycker det känns att det hjälper.🙂

Condor
2022-07-18, 15:02
#42

#41:

Fint! 🙂 Då kanske du har ett alternativ till medicinerna.

snowymountains_
2022-07-18, 15:24
#43

#42: Ja, absolut 🙂🙂 gillar detta med te, örter, naturliga läkemedel osv över lag också.

Upp till toppen